Hva bestemmer renten på forbrukslånet ditt?

Når du søker om forbrukslån er det banken som vurderer hvilken rentesats du skal få. For å gjøre dette tar de for seg ulike faktorer, og noen som blir lagt mest vekt på er betalingsanmerkninger, inntekt, og sparing.

Hvis du ikke betaler regningene dine vil dette bli registrert på et sted hvor bankene kan finne det. Om de finner ditt navn i dette registeret, så vil de ble klar over at du kanskje ikke har vært så flink til å betale regningene dine i det siste, eller kanskje til og med i flere år. Hvis dette gjelder deg er det klokt av deg å ordne opp i det så raskt som mulig. Så lenge du betaler ned alle regninene og sier ifra om det til kredittbyråene, så er de lovpålagt å fjerne anmerkningen fra registeret.

Bankene vil også se på inntekten din for å vurdere hvilken rente de skal gi deg. Har du hatt en god og jevn inntekt i flere år, vil dette kommunisere til banken at du vil være i stand til å utføre nedbetalingene uten problemer. Bankene må også ta høyde for styringsrenten.

Når det kommer til sparing, så vil det ikke påvirke rentesatsen så mye. Men hvis du kan vise til en BSU-konto eller annen sparekonto hvor du har fått oppsamlet en god del penger, så viser det banken at du er strategisk med pengene dine, og at du er til å stole på.

Hvis du lurer på hvor mye du blir å betale i renter på lånet ditt, så kan du regne ut dette ganske enkelt.